dimecres, 28 de desembre de 2011

Hola, molt bon dia!

arrel d'un missatge del meu tutor d'Humanitats a la UOC em vaig veure en la necesitat, imperiosa, de publicar aquest escrit al Campus Virtual. No n'he rebt cap resposta a considerar. us passo el missatge, avui que he somniat que érem a classe d'anglès i que la professora, d'origen nòrdic, em sembla no coneixia absolutament res dels nostres estudis d'empresarials i ells, els nòrdics, en deien "bussiness" jo en el somni, on ella era assentada, cosa que no ha fet mai a classe a la taula del professor, li he dit que "era molt maco" -això d'estudiar empresarials.-

Moltes merès senyor Lluís,

Mot bones festes i feliç any nou a vostè, els seus i, en general, a tota la gent de la tutoria i aqui llegeixi aquests missatges.
Avui, Sant Tomàs, comença tradicionalment el Nadal. I, com molt bé diu no és pas fals que el món mundial no se'n surti, és que les inversions dels apoderats estan fetes en altres territoris on sí que hi ha creixement econòmic.
Les raons poden ésser diverses i segurament per mi no conegudes. permeti'm aquest incís:

Josep Salvans Arola
Gramática Normativa del español Profesora: señora Blanca Ripoll Sintes

¿Son Justificables los recortes en época de crisis?

Los recortes, en época de crisis, son justificables siempre. Más aún teniendo en cuenta que el pueblo de Catalunya ha corroborado los actos de los políticos de la Generalitat en la urnas según los resultados de las últimas elecciones celebradas el pasado 20 de Noviembre proclamando vencedores, en nuestro país, a quienes han practicado dichos recortes.
Sin embargo, y a modo de intuición, cabe destacar que según el programa de radio “Paraules de vida” se trata de una crisis de ocupación: Hay mucha gente sin trabajo y según esto, recortar por el llamado tercer sector afecta a la calidad de vida de personas ancianas y también personas al límite de la marginalidad, pudiendo decaer en una mayor agresividad y conflictividad en la sociedad. Aunque aquellos empiecen a venir de lejos, en el anterior gobierno.
No se trata de que el gobierno socialista, o los anteriores gobiernos, no hayan invertido bien a pesar de que, por ejemplo hacer carreteras era importante para una mejor comunicabilidad entre los distintos pueblos y ciudades de España, pero ahora habrá que amortizar esas carreteras. Carreteras donde, por cierto, a pesar de que en ellas se ve siempre mucha gente cuando hay obras pequeñas, no trabaja, en realidad y en lo que precisa mayor inversión: el movimiento de tierras y la construcción de viaductos; tanta gente.
Se ha hablado, en los medios, de posiblemente reducir los sueldos a los políticos, se ofrece, como solución una mayor austeridad. Austeridad que tendrá que ser firme en precisamente esas inversiones públicas que deberán estar dirigidas a empresas e industrias que requieran de mayor número de trabajadores renunciando a mayor calidad de vida en el trabajo, y a posteriori, una mayor recorte en determinadas reivindicaciones laborales de antaño.
Todo esto, debe llevarse a cabo de manera integral, en todos los sectores y actividades para que así todos nos veamos recompensados en estas fechas. Aunque solamente sea de manera ligera.

Jo que soc pensionista!... Ara diu que em donaran feina mab nens difícils de jardiner... potser.

Una forta abraçada i els meus millors dessitjos per a tots nosaltres. Desitjos d'austeritat i fortalesa davant les properes adversitats, de intimitat i de diàleg interior, de reflexió i d'humilitat i honradesa que ha de fer dels nostres productes no una via de negoci, sino de felicitat... sobretot ara.

Josep Salvans Arola

PD:Per cert, avui tinc un speaking d'anglès, que per altra part no compto que aprovi.

--> Missatge original de Lluís Solà Bohigas (lsolab@uoc.edu) per a Fòrum enviat el 21/12/2011 10:49:05

Hola a tothom,


En aquests moments tan difícils per culpa de la crisi per a una gran majoria de gent, penso que és quan hem de ser més forts i hem de ser més optimistes de cara a la sortida d'aquesta crisi tan dura. I n'hem de treure experiències positives.

Quan els economistes de tot el món es veuen incapaços per trobar un camí per sortir d'aquest problema, crec que els humanistes tenim molt a dir i molt a fer. La nostra visió del món és molt diferent a la dels tecnòcrates i si una cosa ha quedat clara és que els camins d'aquests senyors estan fracassen a tot arreu. Cal una mica més d'amor, d'humilitat, de solidaritat. I d'això els humanistes n'hem de ser capdavanters. I és que d'aquesta crisi o ens en sortim tots plegats o no en sortirà ningú. Els que han provocat la crisi, a la llarga, tampoc no se'n sortiran. Només heu de veure com cauen els beneficis de la majoria d'empreses.

Dit tot això,

Des d'aquí us vull desitjar a tots i totes un Bon Nadal i un millor any 2012.

I que aquest Nadal sigui també un motiu per pensar en el veí i amb la resta del món. I també, de repensar i revisar la nostra vida.


Cordialment,Lluís Solà
Professor Tutor d'Humanitats.UOC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada