dimarts, 17 de juliol de 2012

Demà em matriculo a Enginyeria en recursos energètics i miners.

Hola. Que ja he obtingut plaça oficialment i no m'ha calgut reclamar la que possiblement està a l'abast dels diferents disminuïts psíquics i que em varen dir a Via Laïetana que podia obtenir si hi anava.
Estic molt content i demà a partir de les deu tinc l'hora de matrícula. En principi tinc previst de matricular-me al torn de matí i cursar només tres assignatures perquè així disposo de quatre anys per assolir la segona normativa de permanència i ho tindré més fàcil per superar els quaranta-dos crèdits demanats. Si em matriculés de més de divuit crèdits semestrals hauria de aconseguir la segona normativa de permanència en dos anys, és a dir, en quatre semestres.

Penso que és una decisió encertada perquè resulta que els llibres de química que tinc, tot i que son molt bons, no segueixen el mateix itinerari que el ple d'estudis de les assignatures ofertades.

De moment em vull matricular de Matemàtiques I, Química i Informàtica. La química és del que vaig més malament però confïo sortir-me'n esforçant-me a classe i fer un seguiment diari de les explicacions mitjançant l'estudi cada dia. La informàtica se'm dóna bé encara que ara fa més de cinc anys que no n'estudïo i penso que tal i com van les coses en aquest sector m'hauré d'espavilar i força.

Per les Matemàtiques I tinc moltes esperances: Gairebé ja estic acabant el CD-Rom de matemàtiques especials per a l'Enginyeria Informàtica de la UOC. A l'agost practicaré amb els exemples i les explicacions que em vaig apuntant.

No us ho havia dit però la primera normativa de permanència consisteix en superar dues assignatures el primer curs, i també s'ha de tenir en compte. A més, aquesta primera normativa no és prorrogable a el doble de temps com la segona.

Últimament estic molt mandrós. No vaig a la biblioteca del Casino de Manresa perquè fa molta calor i no hi estudïo bé. Resulta que només llegeixo sense comprendre els continguts de química que volen esdevenir molt exhaustius però que si no recordes res, o fa vint anys que no n'estudïes, no ta n'assebentes de res.

Ja tinc ganes de començar el curs i fer un seguiment diari de continguts organitzats. També tinc ganes de veure quants som que fem Enginyeria de Mines, si no és que en les assignatures de primer anys ens posen a tots els diferents estudiants de les diferents titulacions en Enginyeria que l'EPSEM ofereix en el mateix grup comú que em sembla, per el que he llegit a la web dels estudis en els plans docents, i fan els grups de pràctiques reduïts com els sembli. Personalment preferiria que els que estudiem mines anéssim a un grup determinat i els que estudïen mecànica per exemple vagin a un altre grup. Passa que quants més serem a classe, més difícil serà fer-ne un seguiment i s'haurà de prestar més atenció al professor i a la pissarra.

Demà em posen l'injectable, i, curiosament ahir i avui he dormit més del compte: me'n vaig anar a dormir a les vuit, em vaig adormir cap allà a les deu i he dormit vuit hores gairebé sense despertar-me, fins a les sis, amb el despertador. Normalment, la son amb l'injectable és completament al revés. Vull dir que, normalment passa que quan s'acosta el dia de l'injectable dorms més malament i passa que quan te'l posen dorms millor els primers dies. A veure si demà puc, després de l'injectable dormir tota la nit altra cop. És molt important dormir bé.

Ahir em vaig llevar a quarts de quatre i em vareig prendre un cafè emb llet però em vaig tornar a adormir mentre jeia al llit sense res per fer fins les sis. També havia anat a dormir a les deu. Ahir tenia més son que avui quan m'he llevat, i, a més resulta que també ahir vaig fer més cafès que no pas normalment. Fins i tot em vaig prendre una cocacola a casa de la Consol perquè em va convidar a dinar i em va pagar gairebé tots els diners que m'havia costat l'autobús fins a Vic.

La Consol està molt amoïnada. Abans d'ahir, diumenge, hi va anar un pintor que li ha fet la feina de pintar un dels diferents pisos que la Consol té per llogar -i que n'hi cobra més de mil sis cents euros.- El pintor hi va anar i la va amenaçar que li cremaria la casa. El pintor que treballa en una sala de desfer carn i ho ha fet en negre, no va voler firmar l'anticipo que ahir mateix li va fer la Consol per mitjà del seu inquilino, el senyor Manel. En Manel li demanava que apuntés a la factura feta en Word que posés que havia rebut els cent noranta dos euros de bestreta. No va voler firmar res. Va dir que passaria divendres de l'altra setmana.

No sabem on treballa el pintor per denunciar-lo. De fet la Consol, tot i que va anar a la policia per un altre motiu -la neteja d'un jardí adjacent a casa seva,- no va voler dir res del pintor a l'ajuntament. Trobo que ha fet malament, i, la Consol ja sabia d'avançada que no li pagaria. Volia passar amb raons amb l'excusa que el pintor fa feines per una tïeta seva.

L'han posat en òrbita a na la Consol. Tant tranquila que estava sense pagar factures. Un paleta li va dir que si no li pagava la denunciaria. Li fa menys por això que que li cremin la casa i a més, passa que el pintor en fer-ho en negre no pot ser denunciat. Val més, però, que pagui.

Jo no puc ajudar a la Consol amb cèntims perquè no en tinc. I la Consol, pràcticament viu sola i és gran. Si hi ha treballadors perillosos son els que porten tot el dia un ganivet als dits... i si n'hi ha de dròpols, son els pintors, encara que n'hi ha de tots.

Una abraçada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada